Kong hundelegetøj brugervejledning

DK10L_Web_UserGuide_0513


Hvilken KONG er den rette?

HVALP/KILLING

Ligesom mennesker får hunde to sæt tænder i deres levetid. De 28 mælketænder bryder gennem tandkødet mellem tredje og sjette leveuge. Hvalpe behøver ikke at skulle tygge særlig meget mad, så de har ingen kindtænder. Hvalpetænderne begynder at falde ud og bliver erstattet af blivende voksentænder i omkring fire til fem måneders alderen. Tandfrembrudsperioden kan være frustrerende og smertefuld. Hvalpen bider i alt, hvad den kan få fat i, fra kropsdele til dyre sko. I et forsøg på at lindre ubehaget er vores gummilegetøj til hvalpe blidt for voksende tænder og kæber og hjælper til at fremskynde frembruddet af voksende tænder, mens der skabes sunde tyggevaner.

En killing begynder at få tænder, når den er 15-17 uger gammel, og alle de blivende tænder bryder igennem i 6 måneders alderen og er fuldt udviklede i omkring 7 måneders alderen. En hunds kæber er som regel klar til at tygge hårdere gummilegetøj i an alder af omkring 9 måneder.

VOKSEN

Selvom der er en vis variation mellem racer, har de fleste voksne hunde 42 tænder, hvor kindtænderne kommer til sidst i omkring seks eller syv måneders alderen. Rækkefølgen af tandudskiftningen sker med fortænderne først, derefter hjørnetænderne (hugtænder) og endelig de forreste kindtænder. I løbet af denne vækstperiode bliver tænderne og kæberne stærkere, og hunde har brug for legetøj, der kan følge med denne udvikling. Når disse nye voksentænder er kommet helt frem, bør hunde bevæge sig fra en Puppy KONG til en Classic rød eller sort Extreme KONG afhængigt af tyggeadfærd.


Der er tre grundlæggende typer tyggeadfærd, når det kommer til hunde og deres legetøj:

1) Nænsomme tyggere – Disse hunde er forsigtige med legetøj og foretrækker plys- eller stoflegetøj. De kan godt lide at slikke eller sutte på legetøjet, men de ødelægger det sjældent.

2) Gennemsnitlige tyggere – Disse hunde elsker at lege med alle typer af legetøj, og bærer ofte rundt på det. De kan ødelægge plys- og stoflegetøj, men ødelægger sjældent gummilegetøj.

3) Kraftige tyggere – Disse hunde er normalt stærke, beslutsomme tyggere, der kræver mere omtanke, når der vælges legetøj til dem. Vælg robust legetøj til interaktiv leg og legetøj i hård gummi. Det hjælper også at vælge større legetøj til kraftige tyggere.

For alle hunde – uanset tygge-temperament – skal du holde øje med deres leg, indtil du er sikker på, at de ikke vil ødelægge legetøjet. Sørg for at udskifte legetøj med revner, flænger eller rifter.